nieuws

Nieuwe Stichting bewaakt voedselkwaliteit

Slagersnieuws

De nieuwe Stichting Verskwaliteit Nederland (SVN) bewaakt vanaf maart de voedselveiligheid van ambachtelijk geproduceerd vlees.

Nieuwe Stichting bewaakt voedselkwaliteit

Daarmee reageert de stichting op de recente onrust rond de veiligheid van industriëel vlees. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft strenger toezicht aangekondigd. Niet alleen grootslagerijen, maar ook kleine slagers worden hierdoor fors op kosten gejaagd.

De voorgenomen extra controles van die NVWA, en de daarmee gepaard gaande extra kosten, zullen het voortbestaan van kleine slachterijen uiteindelijk onmogelijk maken, zo vermoedt de SVN. De Stichting Verskwaliteit Nederland werkt samen met haar leden aan een plan dat moet leiden tot efficiënter toezicht voor een betere prijs.

Reageer op dit artikel