nieuws

Keurslagers tevreden over Paasverkopen

Slagersnieuws

De Keurslagers kijken tevreden terug op de Paasdagen. Vergeleken met vorig jaar hebben weer meer consumenten de weg naar de winkels gevonden. De gemiddelde omzetindex lag rond de 6 procent. Niet alleen luxe vleeswaren, tapas en salades deden het goed. Tot de toppers van afgelopen week hoorden ook lamsbout, kalfsvlees en biefstuk.

Keurslagers tevreden over Paasverkopen

Dat laat de Vereniging van Keurslagers weten. Tijdens de Paasdagen nemen veel mensen de tijd om met familie of vrienden uitgebreid te tafelen. Dat beperkt zich tegenwoordig niet alleen tot een gezamenlijk ontbijt. Lunch, brunch en diner zijn net zo goed populaire eetmomenten, zo constateren de Keurslagers.

Mooie weer

Het mooie weer heeft zeker ook bijgedragen aan de omzetstijging. ‘Tel daarbij dat de meeste mensen een lang weekend vrij hadden en je hebt de ideale ingrediënten voor een barbecue. Zo hebben de Keurslagers dubbel kunnen profiteren wat heeft geresulteerd in een fantastische omzet’, aldus Ruud Bakker, directeur Vereniging van Keurslagers.

Goed eerste kwartaal

De Keurslagers zijn ook tevreden over het eerste kwartaal van dit jaar. De indexcijfers geven aan dat het goed gaat met de Keurslagers in het land, vervolgt de heer Bakker. ‘We hebben de eerste maanden van het jaar veel nieuwe klanten mogen begroeten. Dat zien wij als een teken van vertrouwen in het vakmanschap van de slager, die kleinschaliger inkoopt en weet waar het vlees vandaan komt.’

Reageer op dit artikel