nieuws

SVO zevende op ranglijst MBO-opleiders

Slagersnieuws

SVO vakopleiding food, mbo-opleider in de foodbranche, staat dit jaar op de zevende plek van de ranglijst van ruim 60 erkende mbo-opleiders. In de categorie ‘Vakcolleges’ neemt SVO de vierde plek in van de elf vakscholen.

SVO zevende op ranglijst MBO-opleiders

Dat komt naar voren uit de Keuzegids MBO-studies van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). De gids, die voor voor de vijfde keer is uitgebracht, bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse mbo-opleidingen en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen.

Per vakgebied

Per vakgebied geeft de Keuzegids een overzicht van de kwaliteit van de mbo-opleiders. Op het vakgebied ‘Voedsel, Natuur en Leefomgeving’ scoort SVO bijzonder hoog: tweede op een lijst van veertien opleiders. Studenten zijn positief over de opleidingen en beoordelen onder andere de docenten, lessen, begeleiding en schoolorganisatie positiever dan gemiddeld in dit vakgebied.

In het vakgebied ‘Horeca & Bakkerij’ neemt SVO de derde plek in, vorig jaar stond SVO hier nog op de vijfde plek. In het bijzonder wordt de schoolorganisatie duidelijk hoger dan gemiddeld beoordeeld. Daarnaast geven de studenten van SVO ook in dit vakgebied hoge punten voor de kwaliteit van de docenten, lessen en begeleiding. SVO biedt verschillende fastservice mbo-opleidingen en trainingen aan en heeft daarnaast een aanbod van koksopleidingen.

Baankansen

De Keuzegids MBO-studies schetst ook een beeld van de actuele en toekomstige arbeidsmarkt. De verschillen in baankansen zijn extra actueel, nu de werkloosheid onder jongeren nog steeds oploopt. Wie de discussie volgt, weet intussen dat mbo’ers de laatste tijd makkelijker werk vinden in beroepen waarin je nog met je handen werkt dan in economie en handel. De arbeidsmarktprognose binnen het vakgebied ‘Voeding, Natuur en Leefomgeving’ is dan ook goed te noemen.

Reageer op dit artikel