nieuws

Dierendonck bedenkt hamburger met rum

Slagersnieuws

Slagerij Dierendonck uit Sint-Idesbald heeft een exclusieve hamburger uitgedacht voor brasserie Histoires d’O op de zeedijk in het Belgische Oostende. Voor de burger is wagyu-vlees en rum gebruikt.

Dierendonck bedenkt hamburger met rum

Slager Hendrik Dierendonck: ‘Voor deze burger hebben we wagyu-vlees gebruikt, omdat dit zeer smeuïg smaakt. Het is afgewerkt met beenmerg, kruiden en Don Papa Rum. Om de structuur, sappigheid en smaak van de burger te bewaren, wordt die het best saignant gebakken. Dan komen de aroma’s en smaken van het vlees en de rum het beste naar boven.’

Familiezaak

Dierendock, die ook nog over een atelier in Nieuwpoort beschikt, is een familiezaak die opgericht werd in 1970. Onder andere sterrenchefs Sergio Herman en Kobe Desramauts doen een beroep op het vlees van Dierendonck.

‘We zijn dan ook fier dat ze bereid waren om voor ons een exclusieve hamburger te creëren. Sinds kort organiseert Histoires d’O maandelijks in samenwerking met dj Gueush (Gaëtan Van den Eynde) het concept House Burgers, waar alles draait om goede muziek en lekkere burgers. Zo is het idee ontstaan om ook op onze kaart een eigen burger te zetten’, zegt bedrijfsleider Kevin Beirens in het Belgisch Nieuwsblad.

Reageer op dit artikel