nieuws

Beste aspergeham van Jos Slippens Vleeswaren

Slagersnieuws

Jos Slippens Vleeswaren heeft de wedstrijd om de Beste Aspergeham 2014 van het Brabants Asperge Genootschap gewonnen. Stichting het Brabants Asperge Genootschap (BAG) zet zich in voor de promotie van de Brabantse Asperge.

Beste aspergeham van Jos Slippens Vleeswaren

Bij het BAG zijn meer dan vijftig Brabantse aspergetelers aangesloten en ruim vijftig restaurants. Voor de tweede keer is de verkiezing van de beste aspergeham georganiseerd. Deze heeft plaatsgevonden in januari en hieraan is door tien hamproducenten (zelfstandige slagers en groothandels) deelgenomen.

De gekookte (Coburger-vorm) achterhammen werden in een blinde proeverij gekeurd en beoordeeld op: snijdbaarheid, uitwendig aanzien en kleur, snijvlak en inwendig aanzien, smaak en geur en samenstelling en consistentie. Andere genomineerden waren ambachtelijke Slager Dennis van de Ven uit Schijndel (tweede)  en Keurslagerij Thomas Koppens uit Someren (derde).

Reageer op dit artikel