nieuws

Zwaard toont worstmaakkunsten op demo-dag

Slagersnieuws

Hoewel de weersomstandigheden te wensen overlieten, hebben veel Lierenaren, zowel klanten als anderszins geïnteresseerden, zaterdag 8 februari de Demo-dag van Zwaard, slagerij & traiteur bezocht. ‘De dag is een groot succes geweest’, blikt Geertjan Zwaard, eigenaar van de zaak aan de Hoofdstraat 66B in het Zuid-Hollandse De Lier, terug op de activiteit.

Zwaard toont worstmaakkunsten op demo-dag

De deuren van de nieuwe productieruimte stonden ondanks de regen en de wind van 9 tot 12 uur wijd open. Het thema van de Demo-dag luidde ‘De lekkerste Rookworst, hoe maken we die?’. Chef-worstmaker Jack liet de bezoekers van Zwaard live zijn worstmaakkunsten zien en vertelde alles over de productieprocessen en de werkmethoden en legde uit hoe de lekkerste producten worden gemaakt.

‘De bezoekers waren erg geïnteresseerd naar het productieproces van het pure product rookworst. Deze wordt gemaakt met losse kruiden, is E-nummer- en glutenvrij’, zegt Geertjan Zwaard. ‘Om 10 uur kwam een partij rookworst warm uit de allroundrookkast. Deze werd zelfs warm verkocht, twee stuks €5.’

Voor meer informatie over Zwaard, slagerij & traiteur: Slagerzwaard.nl

Reageer op dit artikel