nieuws

Rusland: EU laks inzake Afrikaanse varkenspest

Slagersnieuws

Rusland vindt dat de Europese Unie niet adequaat reageert op de vondst van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in Litouwen. Het land kaart de kwestie aan bij het comité voor sanitaire en fytosanitaire kwesties van de Wereldhandelsorganisatie WTO, die op 25 en 26 maart samenkomt. Rusland wil bovendien zelf om tafel met de Baltische staat om te praten over indamming van de uitbraak. Dat meldt het Russische persbureau Interfax.

Rusland: EU laks inzake Afrikaanse varkenspest

Rusland wil bovendien zelf om tafel met de Baltische staat om te praten over indamming van de uitbraak. Dat meldt het Russische persbureau Interfax.

De voedselveiligheidswaakhond Rosselkhoznadzor verklaarde vorige week dat het zeker twee maanden kan duren voordat de EU afdoende antwoord kan geven op vragen van Rusland. Rusland ziet de wilde zwijnen als de grote verspreiders van de Afrikaanse varkenspest. Het land wil van de EU inzicht in de bewegingen van de populaties in de verschillende lidstaten.

Interfax haalt een Baltisch persbureau aan dat meldt dat de varkensprijs in Litouwen circa 10 procent is gedaald, terwijl fokvarkensbedrijven 1 miljoen euro schade zouden melden.

Reageer op dit artikel