nieuws

Keurslager Daan van den Broek maakt lekkerste zult van Brabant

Slagersnieuws

Winnaar van de vakwedstrijd ‘De lekkerste zult van Brabant’ is Keurslager Daan van den Broek uit Eersel. Flavio Hegeman van Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel won de vakwedstrijd ‘Het lekkerste ding van Brabant’.

Keurslager Daan van den Broek maakt lekkerste zult van Brabant

Bij SVO Vakopleiding Food, de mbo-opleider in de foodbranche, vond donderdag 6 februari een open dag plaats op de opleidingslocatie in Best. Lokale ondernemers en studenten van SVO konden deelnemen aan de wedstrijd ‘De lekkerste zult van Brabant’ of ‘Het lekkerste ding van Brabant’. De jury gaf aan dat het product van Daan van den Broek (links op foto) een mooie structuur had, mild gekruid was en zacht van smaak. De studentenprijs is gewonnen door Chris Smeets uit Weert. Zijn zult was prima gesorteerd, had een heldere tekening en werd door de jury bevonden als een mooi ambachtelijk product.


Lekkerste ding

Flavio Hegeman (tweede van links op foto) van Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel won de vakwedstrijd ‘Het lekkerste ding van Brabant’ met een droge worst genaamd Hegemannetjes. Deze worst is volgens de jury heerlijk van smaak en met veel zorg gemaakt. De worst is gekruld opgedroogd. De studentenprijs ging naar Elfi Smits uit Eindhoven met haar Bloedworstcompote. Een heerlijk voorgerecht van bloedworst en vergeten groenten met een mooie presentatie en een hoge innovatiewaarde.

De vakwedstrijden zijn een jaarlijks terugkerend onderdeel van de open dag van SVO Best. Zo kunnen versspecialisten uit de omgeving hun creativiteit en hun vakmanschap laten zien.

Reageer op dit artikel