nieuws

Young Butchers’ Competition team bekend

Slagersnieuws

Joey Baan en Nathan Burggraaf gaan dit jaar de Europese titel verdedigen tijdens de International Young Butchers’ Competition.

Young Butchers’ Competition team bekend

Dit jaar vindt de IYBC plaats in Zwitserland, op 12 en 13 september. Dan strijden  diverse landenteams om de Europese titel.
Vorig jaar wonnen Tommy Kuijten en Jeroen Kroon de Europese titel voor de derde keer op rij. Het nieuwe Nederlandse team staat voor de uitdaging om voor de vierde achtereenvolgende keer het Europees Kampioenschap te winnen. Dat zou uniek zijn in de geschiedenis van het International Young Butchers’ Competition.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap op SVO-locatie Rijswijk werd Nathan Burggraaf (werkzaam bij Gildeslager Burggraaf in Culemborg) Nederlands kampioen. Hij volgt de opleiding slager-worstmaker, niveau drie.

Joey Baan (werkzaam bij Chateaubriand in Heemstede) volgt de SVO-opleiding voor winkelslager, niveau. Kristian Grooten, die werkt bij Uw Slager Dijkstra in Nieuw-Weerdinge, werd tweede en is reservekandidaat. Zij volgt de opleiding leerling-slager (productiemedewerker), niveau 2.

Voorbereiding

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie bereidt SVO de Nederlandse deelnemers intensief  voor op de wedstrijd. Het team volgt een speciale 16-daagse vaktraining om zich optimaal voor te bereiden waarbij vakdeskundigen worden ingezet voor instructie en oefening. Ook besteden de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd aan de meegegeven opdrachten ter voorbereiding.

Elk jaar wordt de International Young Butchers’ Competition georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). De wedstrijd bevat de volgende wedstrijdonderdelen:

Ö         Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp

Ö         Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine

Ö         Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade

Ö         Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten

Ö         Vervaardigen van twee keukenklare producten

Ö         Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees

Reageer op dit artikel