nieuws

Slagerij in Zeist verwoest na explosie en brand

Slagersnieuws

Een islamitische slagerij in winkelcentrum De Clomp in Zeist is geheel verwoest na een brand die maandag rond 3.00 uur ontstond na een explosie. Naast het slagersbedrijf, waar de explosie vermoedelijk is ontstaan, zijn nog zeker tien winkels beschadigd. Bij de explosie en de brand raakte niemand gewond, maar de ravage is volgens de gemeente Zeist en de Veiligheidsregio Utrecht groot.

Slagerij in Zeist verwoest na explosie en brand
Archieffoto

‘De voor- en achterpui van de slagerij zijn door de drukgolf van de explosie weggeslagen’, aldus een woordvoerder. ‘Op dit moment wordt forensisch onderzoek gedaan en technisch onderzoek in het winkelcentrum moet uitwijzen of het er nog wel veilig is.’ Het winkelcentrum blijft derhalve voorlopig gesloten. Alleen twee supermarkten aan de buitenzijde van het winkelcentrum zijn maandagochtend gewoon opengegaan.
De rampspoed doet zich voor op een moment, dat projectontwikkelaar Rialto BV juist zou komen met een nieuw renovatieplan voor het verouderde winkelcentrum. Er lag al een plan voor De Clomp, maar dat trok de eigenaar vorig jaar terug wegens veranderingen op de vastgoedmarkt. Het nieuwe plan zou aanzienlijk soberder worden.

Reageer op dit artikel