nieuws

Oorzaak explosie slagerij Zeist nog onbekend

Slagersnieuws

De oorzaak van de explosie in winkelcentrum De Clomp in Zeist maandagochtend vroeg is nog onbekend. Een gaslek is door netbeheerder Stedin uitgesloten. De politie zoekt nu verder wat er gebeurd kan zijn in de islamitische slagerij waar de ontploffing plaatshad.

Oorzaak explosie slagerij Zeist nog onbekend

De Omgevingsdienst Utrecht is dinsdag begonnen met een onderzoek naar de eventuele verspreiding van asbestdeeltjes door de explosie. De buitenkant van het winkelcomplex is schoon, aldus de gemeente dinsdag. De resultaten van het asbestonderzoek in het complex zijn naar verwachting donderdag bekend. Door de explosie heeft een tiental winkels zware schade opgelopen. Deze winkels zijn afgesloten. De gemeente Zeist heeft voor de stabiliteit stempels in het winkelcentrum geplaatst om het dak te stutten.

Projectontwikkelaar Rialto BV, eigenaar van het complex, probeert samen met de gemeente voor een aantal ondernemers tijdelijk een vervangende winkel te vinden. Het bedrijf zorgt ook voor beveiliging van het gehavende winkelcentrum.

Reageer op dit artikel