nieuws

Nieuw concept: Crowd Butching via koopeenkoe.nl

Slagersnieuws

Via koopeenkoe.nl kopen consumenten samen een Blaarkop koe die normaal opgegroeid is, zonder gemanipuleerd voer en antibiotica. Als de hele koe verkocht is, wordt zij geslacht en wordt het vlees gerijpt. Daarna ontvangen alle deelnemers een vleespakket. Crowd Butching dus.

Nieuw concept: Crowd Butching via koopeenkoe.nl

Het idee van samen een koe kopen is al heel oud. Vroeger kocht men als gemeenschap vaak een koe, waarvan het vlees gedeeld werd. Koopeenkoe.nl biedt de consument een moderne variant, Crowd Butching, waarbij online een ‘horizontaal’ stuk van de koe wordt gekocht. Al het vlees wordt namelijk gebruikt.

Geen antibiotica

De koeien van koopeenkoe.nl hebben drie keer meer ruimte dan een gemiddelde koe. De stallen zijn licht, ruim en voorzien van groen, om de natuurlijke leefomgeving van de koe zoveel mogelijk te benaderen. Bovendien lopen de dieren ook in de wei, waar ze een mix van (onbemest) gras en kruiden eten. Dit is ook de reden dat koopeenkoe.nl geen biologisch keurmerk heeft, de dieren krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. De koeien worden bijgevoederd met tarwe en antibiotica wordt alleen toegediend als de dieren ziek zijn, niet preventief.

Een pakket is gebaseerd op vlees voor twee personen, bevat 7,5 kilo vlees en kost €99,95. Het vleespakket wordt geleverd in heel Nederland en gratis thuisbezorgd in de Randstad.

Reageer op dit artikel