nieuws

Jubilerende slager houdt vast aan traditioneel assortiment

Slagersnieuws

Tot 1 jaar geleden slachtte Gerrit Ponsteen nog zelf in de slachtplaats achter zijn slagerswinkel in vestingstadje Elburg. Het ambacht heeft altijd centraal gestaan bij slagerij Beekman die in 2013 het 110-jarig jubileum vierde. De slager houdt vast aan een traditioneel assortiment.

Jubilerende slager houdt vast aan traditioneel assortiment

Er zijn nog ongeveer 100 zelfslachtende slagers in ons land. Slagerij Beekman in Elburg is er daar een van. Tot ruim een jaar geleden slachtte eigenaar Gerrit Ponsteen (60) in de slachtplaats achter zijn winkel aan de Smedestraat 12 in Elburg.

De afgelopen maanden is Ponsteen een samenwerking aangegaan met Van Norel Vlees in Oldebroek, waar de Blonde d’Aquitaines nu worden geslacht. ‘Praktisch gezien is het slachten lastiger geworden omdat we nu ook een appartement verhuurd hebben boven onze slachtplaats en winkel, maar ook fysiek is het voor mij steeds zwaarder om deze zware jongens goed in toom te houden’, zegt Ponsteen toch wel met wat pijn in zijn hart. Het jubileum heeft slagerij Beekman vorig jaar volop gevierd. Vooral de workshops waren een schot in de roos.Lees het hele artikel in Vleesmagazine van dinsdag 21 januari.

Reageer op dit artikel