nieuws

De Vegetarische Slager gaat wereldwijd

Slagersnieuws

De Vegetarische Slager heeft plannen om wereldwijd winkels te openen. ‘Er zijn serieuze gesprekken gaande met vier of vijf partijen’, zegt Jaap Korteweg tegen RetailNews. Het zou gaan om geïnteresseerden in de VS, India, Italië en Spanje.

De Vegetarische Slager gaat wereldwijd
Afbeelding: De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager, initiatief van Jaap Korteweg, heeft plannen om wereldwijd winkels te openen, meldt RetailNews. Er lopen zelfs al gesprekken met partijen in de Verenigde Staten, India, Italië en Spanje. Als de gesprekken positief uitpakken, openen zelfstandige ondernemers een winkel van de Vegetarische Slager. Er is geen sprake van een franchiseformule. Ook lopen er onderhandelingen met ondernemers uit Brazilië en India, die de producten in licentie willen produceren.

De eerste eigen winkel opende in 2010 in Den Haag. In 2013 draaide het bedrijf een omzet van ongeveer drie miljoen euro break-even. De markt van vleesvervangers vormt nu ongeveer twee procent van de totale Nederlandse vleesmarkt, die jaarlijks bijna vier miljard euro oplevert.

Reageer op dit artikel