nieuws

Buurman Vleesch & Vis Worstmakerij-Traiteur van het Jaar

Slagersnieuws

In Vianen is Buurman Vleesch & Vis uit Twello gisteravond uitgeroepen tot Worstmaker -Traiteur van het jaar 2014. Gildeslager Jurgen Buurman vindt het een kroon op zijn werk in het jaar waarin hij ook het 15-jarig jubileum viert.

Buurman Vleesch & Vis Worstmakerij-Traiteur van het Jaar
Jurgen Buurman (staand tweede van rechts naast Epke Zonderland) en zijn team. (foto: Herbert Wiggerman)

Gildeslager Jurgen Buurman koos in 2011 voor uitbreiding van het assortiment met vis en daarom ook voor een nieuwe naam van het goed lopende bedrijf. Klanten zijn enthousiast over het bijzondere concept, maar moesten aanvankelijk wat wennen aan visverkoop bij de slager. Buurman wilde echter niet van vlees alleen afhankelijk zijn en speelt in op een product ‘dat de wind mee heeft’.

In de beoordeling door het Worstmakersgilde heeft de visverkoop echter geen enkele rol gespeeld. De uitslag is tot stand gekomen door een beoordeling van traiteur- en worstmakerijproducten, vleeswaren, TNO-keuringen en de kwaliteit van een streekproduct. De tweede prijs ging naar Gildeslager Burggraaf in Culemborg, derde werd Gildeslager Besteman in Beverwijk. De TNO-hygiëneprijs 2014 gaat naar Gildeslager Ariesen in Veenendaal. De prijzen werden uitgereikt door topturner en Olympisch Kampioen Epke Zonderland.Een verslag van de avond en een foto-reportage verschijnt in de komende Vleesmagazine.

 

Uitslagen regio’s:

Regio A Noord Holland

1e  Postma vleeswaren, Haarlem

2e  Gildeslager Besteman, Beverwijk

Regio A  Zuid Holland

1e  Gildeslager Sterrenburg, Krimpen a/d Lek

2e  Gildeslager Schop, Klaaswaal

Regio B Gelderland

1e   Gildeslager Buurman Vleesch & Vis, Twello

2e   Gildeslager Duijndam, Wierden

Regio C Brabant

1e    Slagerij-traiteur  Van Roessel, Waalwijk

2e   Gildeslager Jacobs, Vught

Regio D Midden Nederland

1e   Gildeslager Burggraaf, Culemborg

2e   Gildeslager Ariesen, Veenendaal

Regio E Limburg

1e   Gildeslager Rutten, Panningen

2e   Keurslager Erik Pinckaers, Eijsden

Regio F Noord Nederland           1e   Gildeslager Teerling, Bedum

2e   Gildeslager Post, Hoogezand

Reageer op dit artikel