nieuws

Vlees bij DWDD

Slagersnieuws

Topkok Robert Kranenborg geeft op maandag 2 december (uitzending 13 december) op uitnodiging van De Wereld Draait Door college over: De Koe.

Vlees bij DWDD

Hij wordt daarin geassisteerd door Johan van Uden van Chateaubriand.

Voor 1100 toehoorders en uiteraard de televisiekijker brengen zij voor DWDD UNIVERSITY vanuit de Gashouder in Amsterdam een culinaire ode aan de koe van kop tot staart.

Er zijn vier miljoen koeien in Nederland. Een oer-Hollands dier dat wereldwijd bekend staat om de hoge melkproductie. Met vlees als uniek bijproduct. De mooiste delen van de koe eindigen vaak in de gehaktmolen of in de worst en daarmee doe je het dier, tot grote frustratie van Kranenborg, geen recht. In zijn college rekent hij af met een aantal hardnekkige mythes onder het motto: weet wat je eet, kauw, eet minder maar beter vlees.

Aan de hand van filmpjes, koeienvlees, anatomische modellen en levende koeien geeft Kranenborg een compleet beeld van de reis van de koe. Van de wei tot lekkernij op het bord. Over de geheimen van slagers en het vakmanschap van boeren, slachters en uitbeenders. Van de overschatte

ossenhaas tot de ondergewaardeerde stoofpot.

‘DWDD University presenteert: De Koe door Robert Kranenborg’ wordt uitgezonden op vrijdag 13 december om 20.30 uur bij de VARA op Nederland 3.

Reageer op dit artikel