nieuws

Verbetering consumentenvertrouwen zet door

Slagersnieuws

Consumenten waren in december weer iets minder somber dan de voorgaande maand.

Verbetering consumentenvertrouwen zet door

Het consumentenvertrouwen kwam in de meting van het CBS 2 punten hoger uit op min 16.

De pessimisten hebben nog steeds de overhand, maar vergeleken met begin dit jaar is de stemming fors verbeterd. In februari bijvoorbeeld stond de indicator voor het vertrouwen nog op min 44. Over de economie zijn consumenten minder somber. Maar de koopbereidheid blijft onveranderd laag.

Nog steeds vinden mensen het geen goede tijd om bijvoorbeeld een wasmachine of een televisie aan te schaffen. Het consumentenvertrouwen is een belangrijke graadmeter voor de consumentenbestedingen, de uitgaven van huishoudens.

Reageer op dit artikel