nieuws

Subsidieregeling praktijkleren voor werken en leren

Slagersnieuws

De subsidieregeling praktijkleren moet werkgevers stimuleren om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden.

Subsidieregeling praktijkleren voor werken en leren

Hiervoor is jaarlijks 205 miljoen euro beschikbaar. De regeling vervangt vanaf 1 januari 2014 de Afdrachtvermindering onderwijs. De subsidieregeling praktijkleren biedt werkgevers een tegemoetkoming in de (loon)kosten die voortkomen uit de begeleiding van leerlingen, studenten, promovendi of technologisch ontwerpers in opleiding. Deze kosten kunnen bestaan uit materiaalkosten, kosten van in te zetten werknemers van het bedrijf voor de begeleiding van de deelnemer of student of kosten verbonden aan de inschakeling van intermediaire partijen om te kunnen beschikken over een deelnemer of student.

Ondernemers kunnen tot en met 15 september (na het studiejaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd) de aanvraag indienen bij Agentschap NL op http://www.agentschapnl.nl/praktijkleren/. Want voor ondernemers in de brood- en banketbakkerijbranche zijn hier zeker mogelijkheden!

Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.flynth.nl/bakkers of op de website van het ministerie van Economische Zaken.

Heeft u vragen over de regeling? Dan kunt u altijd contact opnemen met een Flynth bakkersvestiging bij u in de buurt.

Almelo, Eindhoven, Maastricht, Woerden en Zwolle.

Reageer op dit artikel