nieuws

Slagerij Rutten wint Easy to be Green Award

Slagersnieuws

Slager Funs Rutten heeft de Easy to be Green Award gewonnen, een prijs die door MKB-Nederland en haar kennispartner Essent wordt uitgereikt aan de ondernemer die op eenvoudige wijze energiebesparende maatregelen in zijn bedrijf toepast.

Slagerij Rutten wint Easy to be Green Award

De Limburgse slager, die tijdens de verkiezing Slager met Ster twee sterren wist te bemachtigen, dankt de prijs aan het gemak, waarmee hij het energieverbruik- en de bijbehorende kosten in zijn onderneming heeft weten te verlagen. Dit deed hij door het plaatsen van een nieuwe koeling (30 procent besparing), het plaatsen van hoogfrequente TL5 verlichting (40 procent besparing op lichtverbruik) en door een systeem van warmteopwekking met terugwinning vanuit de koeling (70 procent besparing op gasverbruik).

De jury, bestaande uit Helga van Leur (expert duurzaamheid), Bert de Vries (Ministerie van Economische Zaken), Diane Klok (Essent) en Leendert-Jan Visser (MKB-Nederland), prees vooral de eenvoud en kopieerbaarheid van de genomen maatregelen. Daarmee is de slager een goed voorbeeld voor andere ondernemers die ook energie willen besparen. Rutten ontving de Easy to be Green Award tijdens de Week van de Ondernemer in de RAI Amsterdam. Aan de award is een bedrag van 2500 euro verbonden, waarmee MKB-Nederland en Essent de slager willen steunen om zijn bedrijfsproces nog verder te verduurzamen.

Slagerij Rutten liet in de finale de twee Friese genomineerden, Ambachtelijke Bakker Braaksma en tuincentrum GroenRijk Hans Menken, achter zich.

Reageer op dit artikel