nieuws

Strijd om lekkerste Brabantse worstenbroodje van start

Slagersnieuws

Omroep Brabant gaat weer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Naast slagers en bakkers is er voor thuisbakkers en leerlingen een aparte categorie in het leven geroepen.

Strijd om lekkerste Brabantse worstenbroodje van start

De trofee is al twee jaar in handen van bakker Jürgen van Dongen uit Terheijden. Dit jaar gaat de mystery shopper een nog grotere rol spelen. Iedere deelnemer uit de categorie bakkers en slagers wordt in de weken voorafgaand aan de voorronde bezocht door een mystery shopper. De vakjury keurt deze worstenbroodjes tegelijk met de ingeleverde worstenbroodjes tijdens de voorronde. Beide keuringen tellen voor 50% mee in de einduitslag. Dit maakt de strijd nog spannender en eerlijker. Voorheen was het voldoende om alleen tijdens de voorronde een topprestatie te leveren, maar nu tellen ook de worstenbroodjes mee die elke dag in de winkel worden verkocht.

De organisatie van de wedstrijd is in handen van Scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College in Breda, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant. Omroep Brabant zal net als andere jaren weer uitgebreid verslag doen van de strijd met onder andere een wekelijks programma op TV.


Klik hier voor aanmelden en verdere informatie

Reageer op dit artikel