nieuws

Slager met Ster: van één titel naar meer sterren

Slagersnieuws

Vleesmagazine is dit jaar gestart met Slager met Ster. De jurycoördinatie is in handen van het Nederlands Bakkerij Centrum. Het Centrum heeft inmiddels ervaring heeft opgedaan met Bakker met Ster. Vanavond volgen op deze site alle uitslagen.eeft opgedaan met Bakker met Ster. Vanavond volgen op deze site alle uitslagen.

Slager met Ster: van één titel naar meer sterren

Vleesmagazine en het  Nederlands Bakkerij Centrum zijn samen opgetrokken in de organisatie van deze eerste editie van Slager met Ster. Voor Vleesmagazine waren er belangrijke redenen voor de transformatie van Slagerij van het Jaar (zie foto), dat in 1998 van start ging, naar Slager met Ster. Slagerij van het Jaar genereerde maar één winnaar en kende enkele aanmoedigingsprijzen. Slager met Ster kent meer winnaars. Immers het is een competitie, waarin slagers zich wel meten met elkaar, maar in rangorde ook elkaars gelijke kunnen zijn.

Bovendien levert Slager met Ster voor de deelnemers een uitvoerigere rapportage van de juryleden op.  Er speelt nog een aspect mee: In de afgelopen 15 jaar is er in de slagersbranche veel veranderd. De diversiteit is enorm toegenomen. Geen slagerij is meer hetzelfde: van de echte ambachtelijke slager tot en met de culinaire slager, en alles wat daar tussen in zit. Dat maakt het jureren voor een wedstrijdelement erg moeilijk. Slager met Ster kent niet één winnaar, maar meerdere slagerijen kunnen drie, twee of één ster winnen. Het biedt dus meer slagerijen de mogelijkheid zich publicitair te onderscheiden.

Reageer op dit artikel