nieuws

Belgisch vlees fors duurder

Slagersnieuws

De prijs van het vlees in België is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat melden de dagbladen Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

Belgisch vlees fors duurder

Steak, filet américain, varkensribbetjes, biefstuk, worst of een stuk rosbief zijn 5 tot 7,2 procent duurder geworden. Als reden wordt aangegeven dat veeboeren ermee ophouden en de stijgende kosten in de handel. De nieuwe cijfers worden door het Belgische FOD Economie bevestigt.

‘Vooral de prijs van rundvlees is de hoogte in gegaan’, zegt François Huyghe van de Boerenbond in Het Nieuwsblad. Dat komt door het dalende aanbod. Er zijn verschillende veeboeren gestopt door de crisis en door het feit dat de prijzen in het verleden te laag waren. Het resultaat van deze ontwikkelen merken de slachterijen. Daar werden de eerste zeven maanden van dit jaar 4,6 procent minder runderen aangeboden.
Maar niet alleen de markt drijft de prijs op. De handel moet de prijzen wat laten stijgen omdat we met almaar hogere kosten zitten, zegt Marc Van Tilborgh van de Belgische Keurslagers.

Reageer op dit artikel