nieuws

Vakbonden in retail dreigen met kerstoffensief

Slagersnieuws

FNV en CNV dreigen met een kerstoffensief bij de supermarkten. Het cao-overleg is na vijf onderhandelingsrondes stukgelopen. De bonden zijn begonnen met het plannen van acties.

Vakbonden in retail dreigen met kerstoffensief

‘Winkelbezoeken deden we al, maar dat is blijkbaar veel te soft. Dan maar harder. Nog tweeënhalve maand en dan is het Kerstmis’, kondigt FNV-bestuurder Henk van der Ploeg aan. Hij zegt dat de bonden zich bij hun acties vooral op de klanten van de supers zullen richten.

Supermarkten bieden een loonsverhoging van 2,5 procent over twee jaar. Met daarbij de eis dat het stelsel van avondtoeslagen wordt geschrapt. Tot nu toe krijgen vaste krachten die toeslagen, maar hulpkrachten niet.
Over het schrappen van de toeslagen na 20.00 uur willen de bonden niet praten. Ook omdat de volgende wens van de werkgevers is om ook de zondagstoeslagen te laten verdwijnen. Ook eisen de bonden een verhoging van 3,5 procent over twee jaar.

Reageer op dit artikel