nieuws

Slagerij Blom wint Bronzen Rookworst

Slagersnieuws

Blom’s Slagerij uit het Friese Workum is de winnaar van de verkiezing van de Beste Gelderse Rookworst. De kampioen kreeg daarvoor zaterdagavond de Bronzen Rookworst en de wisselbeker uitgereikt. Blom won ook in 2008.

Slagerij Blom wint Bronzen Rookworst

Het geheim van een goede rookworst is volgens slager Blom de eenvoudige apparatuur die hij gebruikt. Niet computergestuurd. En dan komt het aan op fingerspitzengefühl. Ook slacht de Friese slager zelf, hetgeen de kwaliteit ten goede komt. Over de winnende rookworst wil hij niet al te veel kwijt. ‘Een eigen mengsel dat geheim blijft,’ liet hij in 2008 na de overwinning weten.

De winnaar van de innovatieprijs komt uit Gelderland. Slager John van Egmond uit Arnhem mocht deze prijs in ontvangst nemen.  Arnhem hield onder de naam ‘Arnhem Rookworststad’ voor de 39e keer de jaarlijkse slagersvakwedstrijd. Een vakjury beoordeelde de rookworsten van de 140 deelnemende slagers. De uitslag vond zaterdagavond plaats in hotel Van der Valk in Duiven.

Klik hier voor een tv-interview met slagerij John van Egmond over de productie van rookworst (Omroep Gelderland)

Lees ook:
Bronzen Rookworst prooi voor Sjerp Blom

Reageer op dit artikel