nieuws

KNS: Rapport Consumentenbond niet verrassend

Slagersnieuws

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) vindt de conclusie van een rapport van de Consumentenbond over filet américain niet verrassend. Uit het onderzoek bleek dat de filet van de slager meer bacteriën bevat dan die in de supermarkt.

KNS: Rapport Consumentenbond niet verrassend

De Consumentenbond heeft een bacteriologisch onderzoek uitgevoerd naar filet américain bij een aantal slagers en supermarkten. Op basis daarvan wordt geconcludeerd dat de filet américain van de slager veel meer bacteriën bevat dan die uit de supermarkt.

‘Een industrieel product onder gas verpakt heeft altijd minder bacteriën dan een vers ambachtelijk product van de slager’, laat de KNS weten. ‘De gemeten bacteriologische waarden vallen volgens de Voedsel- en Warenautoriteit ook binnen de norm. De slager levert een puur product zonder toevoegingen voor een langere houdbaarheid. De basis van het product is vers mager rundvlees, met maximaal 10% vet. Het vet- en zoutgehalte en overige toevoegingen komen niet uit het onderzoek naar voren.’

Het is volgens de KNS van belang dat slagers werken volgens de richtlijnen zoals gesteld in de Hygiënecode voor het Slagersbedrijf. Naast het gebruik van verse grondstoffen, hygiënisch werken en koeladvies (3°C) moet ook het consumentenadvies consumptie binnen 24 uur worden gegeven.

Lees ook:

Filet américain bij slager bevat veel bacteriën

Reageer op dit artikel