nieuws

Burgemeester ondersteunen pincampagne

Slagersnieuws

Pinnen is veiliger en goedkoper dan betalen met contant geld. Daarom hebben afgelopen maanden twintig burgemeesters een week lang al hun aankopen alleen met de pinpas betaald. Minister Opstelten doet dat deze week.

Burgemeester ondersteunen pincampagne

De burgemeesters en minister Opstelten ondersteunen daarmee de nieuwe pincampagne Pinnen, ja graag. De volgende stap is de Zaterdag zonder Contanten. Op zaterdag 12 oktober betalen niet alleen diverse burgemeesters, maar ook hun ambtenaren, collega’s in B&W en de raadsleden uitsluitend met de pinpas. Contant geld blijft thuis, alleen de betaalpas gaat mee voor alle zaterdagse betalingen.

Het doel is om burgers en ondernemers bewust te maken van hun eigen rol en verantwoordelijkheid bij het thema veiligheid. De ervaring leert dat juist in de donkere wintermaanden de criminaliteit en de kans op overvallen stijgt. Met de Zaterdag zonder contanten laten we zien dat iedereen zijn steentje kan bijdragen. Door meer te pinnen neemt het gebruik van contant geld verder af, waardoor de veiligheid voor iedereen toeneemt.

Met de keuze om te pinnen vragen de gemeenten de aandacht voor de onnodige hoeveelheid contant geld in winkels.

Reageer op dit artikel