nieuws

VAS: Theo Beerens maakt lekkerste bal gehakt

Slagersnieuws

Theo Beerens heeft de wedstrijden om de Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant gewonnen. De slager uit Eindhoven kreeg de prijzen uitgereikt door chef-kok en jurylid Julius Jaspers op de VAS in Amsterdam.

VAS: Theo Beerens maakt lekkerste bal gehakt
RBM

Slager Beerens scoorde het hoogst omdat zijn gehaktbal op alle fronten goed was. De jury lette o.a. op geur en kleur, structuur, grondstoffen, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een bacteriologische keuring, uitgevoerd door KBBL. Door de producten te testen op de hoeveelheid aanwezige bacteriën is duidelijk geworden dat de lekkerste gehaktbal ook een veilige en gezonde gehaktbal is. De tweede prijs is gewonnen door Keurslager Marco van Strien uit ’s Gravenmoer die eerder dit jaar ook de Spareribs Trophy in de wacht sleepte. Keurslager Willy Beerens uit Liempde sleepte de derde prijs binnen.

De jury, bestaande uit voorzitter en chef-kok Julius Jaspers, slager en winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt in 2012 Koen van Vugt en SVO-docent Ruud van Gils, zei over de winnende gehaktbal: ‘Een prachtige bal die alleen al voor de vorm en afwerking een 9 krijgt. Een heerlijke evenwichtige smaak, je blijft er van eten.’ Chef-kok Julius Jaspers, bekend om zijn culinaire lessen bij tv-programma Topchef: ‘Ik ben van mening dat de bal gehakt behoort bij het erfgoed van de Nederlandse keuken. Ik vond het dan ook een eer om deze productheld van slagers te jureren. Bij een goede bal is alles perfect in balans.’

Lekkerste Gehaktvariant 2013
Naast de lekkere gehaktballen is in deze wedstrijd ook aandacht voor de Lekkerste Gehaktvariant. Een creatief onderdeel waarbij kwaliteit hand-in-hand gaat met creativiteit, een echt stukje smaakontwikkeling van slagers. Slager Theo Beerens uit Eindhoven won ook hier de eerste prijs met zijn variant Meat & Chocolate. Slagerij Henco uit Leiden werd tweede in deze creatieve vakwedstrijd met zijn pittig gehaktbroodje. Het gehaktbroodje van Slagerij van den Berk uit Valkenswaard behaalde de derde plaats.

Alle finalisten in verkiezing Lekkerste Bal Gehakt:

Slagerij Beerens, Eindhoven
Gelderblom Slagerij & Partyservice, Ridderkerk
Kwaliteitsslagerij De Schrans, Leeuwarden
Keurslagerij Van Strien, ’s Gravenmoer
Slagerij Buth, Ooltgensplaat
Keurslagerij Willy Beerens, Liempde
Gelderblom Slagerij & Partyservice, Gorinchem
Slagerij Smit, Ternaard
Keurslagerij Jan Aarts, Ammerzoden
Mourik & Zonen Keurslager, Krimpen a/d IJssel

Reageer op dit artikel