nieuws

VAS: Slager Duijzer introduceert Puur Texels

Slagersnieuws

Slager Duijzer uit Den Helder presenteert deze dagen tijdens de VAS-beurs in Amsterdam het concept Puur Texels. Puur Texels is een eigen label dat slager Duijzer zelf in de markt heeft gezet. Het assortiment van het concept bestaat uit varkensvlees, rundvlees en lamsvlees.

VAS: Slager Duijzer introduceert Puur Texels

Het is opmerkelijk dat een slager een eigen stand heeft tijdens een beurs. Toch heeft Duijzer ervoor gekozen om zijn concept te promoten onder collega’s en andere geinteresseerden. Duijzer selecteert slachtvee en snijdt dat uit in de eigen uitsnijderij aan de Bassingracht in Den Helder. Het vlees wordt verkocht onder eigen label: Puur Texels.

Volgens de familie is er in de huidige markt veel vraag naar gezonde, diervriendelijke milieubewuste vleesproducten. Dat is de reden dat ze het eigen label in de markt gezet. Met de Puur Texels-producten wordt een breed assortiment aan kwalitatief hoogwaardig, rund-, varkens- en lamsvlees verkocht, afkomstig van kleinschalige milieubewuste Texelse boerenbedrijven.

Naomie Marges van Uw-Slager gebroeders Duijzer heeft tijdens de vakwedstrijden op de VAS op vijftienjarige leeftijd een bijzondere prestatie neergezet. Haar ambachtelijke Puur Texelse rookworst is bekroond met goud. In totaal hebben de gebroeders Duijzer tijdens deze wedstrijd maar liefst voor 7 producten goud behaald.

Meer over de VAS in Vleesmagazine van oktober.

Reageer op dit artikel