nieuws

Te weinig vlees eten leidt tot geweld

Slagersnieuws

Een dieet met te weinig vlees zou kunnen leiden tot gewelddadig gedrag, vooral bij tieners. Dat zegt onderzoekster Sylvia Onusic in een artikel dat is gepubliceerd in het tijdschrift van de Weston A. Price Foundation.

Te weinig vlees eten leidt tot geweld
Jan Willem Schouten

De onderzoekster zegt dat een lage consumptie van vlees kan leiden tot een tekort aan verschillende vitamines en mineralen, die van belang zijn voor een mentale stabiliteit, meldt Boerderij. Een van de oorzaken van vijandig en agressief gedrag zou het gevolg kunnen zijn van een zinktekort.

Pure voeding

De Weston A. Price-foundation is een organisatie die traditionele voeding bepleit, zonder gebruikmaking van ingrediënten die bijdragen aan houdbaarheid of smaak van producten en met zo min mogelijk bewerking van de grondstoffen.

Reageer op dit artikel