nieuws

Vier Keurslagers in finale Held van de Smaak

Slagersnieuws

Onder de twaalf finalisten in de verkiezing Held van de Smaak zitten vier Keurslagers. Het thema van de week van de smaak, die plaatsvindt van 28 september tot en met 6 oktober 2013, is dit jaar: worst.

Vier Keurslagers in finale Held van de Smaak

De Keurslagers die meedingen naar de titel zijn:

-Keurslager Pinckaers uit Eijsden in Limburg. Hij werd genomineerd vanwege zijn gedrevenheid en passie voor het vakmanschap als slager en worstmaker.

-Keurslager van Velzen uit Krabbendijke, Zeeland. Rob van Velzen werd geroemd om zijn innovatiekracht, maatschappelijk verantwoorde producten en streekgebonden ambachtelijkheid.

-Keurslager Spijkerman uit Akkrum, Friesland. De worstmakerij verdiende zijn nominatie omdat het een echt familiebedrijf is dat zich in de loop der jaren heeft gespecialiseerd in het produceren van echt ambachtelijke pure producten voor de betere slager of foodspeciaalzaak.

-Keurslager Klaver uit Dronten, Flevoland. Samen met Polder-Porque doen zij mee aan de wedstrijd. Zij zijn genomineerd omdat ze de hele keten in eigen hand hebben en daar een streekproduct van maken.


Nu de finalisten bekend zijn gemaakt heeft de jury de taak om de winnaar uit te kiezen. Vanaf augustus worden alle finalisten afzonderlijk bezocht door de jury. Zij geven inhoudelijk een oordeel over de kandidaten. Daarnaast is er ook een publieksprijs, waarbij de stem van de consument telt. Deze verkiezing loopt via de website www.weekvandesmaak.nl. Op zaterdag 28 september wordt zowel de winnaar van de publieksprijs als die van de juryprijs bekendgemaakt in Venlo op het voormalig Floriade terrein.

Reageer op dit artikel