nieuws

Strijd om lekkerste gehaktbal brandt los

Slagersnieuws

De inzendingen voor de Lekkerste Bal Gehakt of de Lekkerste Gehaktvariant moeten woensdag 28 augustus binnen zijn bij de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). Een dag later begint de keuring.

Strijd om lekkerste gehaktbal brandt los
KNS

Ruim zeventig slagers hebben zich aangemeld voor de Lekkerste Bal Gehakt of de Lekkerste Gehaktvariant. Op 12 september vindt de finale keuring plaats. Onderdeel van de finale is een mysterieaankoop met een bacteriologische keuring van het product.

Chef-kok en juryvoorzitter Julius Jaspers maakt op 23 september, na een uitgebreide en zorgvuldige keuring, de winnaars van respectievelijk de Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant bekend. Dat gebeurt in de Spiegeltent op de VAS-beurs in het Food Center Amsterdam.

Slager Koen van Vugt won in 2012 de eerste prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt. Zijn omzet in gehaktballen is sindsdien enorm gestegen.

Reageer op dit artikel