nieuws

Duijzer introduceert Puur Texels-label

Slagersnieuws

De gebroeders Duijzer in Den Helder keren terug naar de basis van het slagersvak. Net als vroeger selecteren ze hun eigen slachtvee en snijden dat uit in de eigen uitsnijderij aan de Bassingracht in Den Helder. Het vlees wordt verkocht onder eigen label: Puur Texels.

Duijzer introduceert Puur Texels-label

De zelfgemaakte vleesproducten verkopen de gebroeders in hun ambachtelijke slagerij. Volgens de familie is er in de huidige markt veel vraag naar gezonde, diervriendelijke milieubewuste vleesproducten. Daarom hebben ze het eigen label in de markt gezet.

Met de Puur Texels-producten wordt een breed assortiment aan kwalitatief hoogwaardig, rund-, varkens- en lamsvlees verkocht, afkomstig van kleinschalige milieubewuste Texelse boerenbedrijven.

De gebroeders vinden het belangrijk om te weten waar het vlees vandaan komt en hoe de dieren zijn behandeld. Daarom keuren en selecteren zij de dieren zelf op de boerderij en maken duidelijke afspraken met de veehouders over kwaliteit, dierenwelzijn en milieu. Het dierenwelzijn en de natuurlijke voeding en gedrag van de dieren bepalen in hoge mate de kwaliteit van het vlees.

 

Geen tussenhandel

Door rechtstreeks zaken met de boer te doen is er geen tussenhandel. ‘Zo krijgt de boer een eerlijke prijs voor zijn dieren en kunnen de gebroeders het vlees tegen een eerlijke prijs verkopen’, aldus de gebroerders Duijzer. Behalve aan de consument wordt ook aan slagerijen, groothandels en de horeca geleverd.

Het bedrijf beschikt ook over een webshop.

Reageer op dit artikel