nieuws

Van Broekhuizen verhuist naar Dalfsen

Slagersnieuws

Slagerij van Broekhuizen heeft plannen om te verhuizen van Balkbrug naar Dalfsen, met het oog op de toekomst. Als alles volgens plan verloopt, hoopt eigenaar John van Broekhuizen in het voorjaar van 2014 de nieuwe vestiging te openen.

Van Broekhuizen verhuist naar Dalfsen
Ronald Hissink

De vergunningen zijn in aanvraag en in september gaat Van Broekhuizen om de tafel met de bank, zegt hij in De Stentor. ‘We groeien uit de zaak. Het huidige pand is overal volgebouwd, zowel de boven- als benedenverdieping. Op den duur gaat mijn zoon de zaak overnemen en met het oog op de toekomst is het noodzakelijk om uit te breiden.’

Van Broekhuizen is gevallen voor het pand aan de Prinsenstraat in Dalfsen, waar voorheen Keurslager Schoenmaker gevestigd was. ‘Dat pand is veel groter en geschikter voor mijn assortiment aan duurzame producten. Voordat mijn slagerij daar zijn intrede neemt, moet er nog heel wat gebeuren, want het mooie pand is op dit moment een oude bende.’

Dat de slagerij Balkbrug gaat verlaten, vindt Van Broekhuizen geen argument om het niet te doen. ‘Het voortbestaan van de slagerij is belangrijker. Ondanks de crisis blijft de slagerij groeien. Daarnaast wil ik op een goede locatie zitten. Dalfsen is een goede locatie. Ik heb veel klanten uit het dorp en uit de omgeving van Zwolle.’

Reageer op dit artikel