nieuws

Slagers en GGD starten veilig-eten-campagne

Slagersnieuws

Nu de temperatuur flink oploopt, neemt de kans op een voedselvergiftiging ook toe. GGD Flevoland is daarom met een aantal slagers in de provincie een campagne gestart onder de naam ‘Wat je moet weten om veilig te eten’.

Slagers en GGD starten veilig-eten-campagne
Joris Telders

Het eten van een bedorven stuk vlees kan rekenen op nare verschijnselen. ‘Op het meeste vlees zitten vaak al bacteriën en met dit warme weer gedijen ze uitstrekend’, zegt Charlie van der Weijden, arts infectieziekten, op Almerevandaag.nl. ‘Die bacteriën gaan dood als het vlees goed wordt bereid. Reden om mensen te waarschuwen voor de gevaren van rauw voedsel.’

De GGD heeft alle slagers in Flevoland benaderd en gevraagd om folders met tips aan te bieden aan hun klanten. In die folder staan simpele tips zoals handen wassen na toiletbezoek en het scheiden van rauw en bereid voedsel. ‘Het zijn simpele tips, maar noodzakelijk om veilig te eten.’

Kwaliteit

‘Bij de slager is het vlees van goede kwaliteit, probeer die kwaliteit ook thuis zo goed mogelijk te behouden. Vlees moet eigenlijk na aankoop in een koeltas vervoerd worden, maar dat doet bijna niemand’, zegt Van der Weijden. Ook tijdens de barbecue gaat het vaak mis. ‘Veel mensen weten niet dat als vlees twee uur uit de koelkast staat, je dat niet meer terug kunt stoppen.’

Reageer op dit artikel