nieuws

Slager van Velzen Zeeuwse Held van de Smaak

Slagersnieuws

Keurslager Rob van Velzen uit Krabbendijke is de nieuwe Zeeuwse Held van de Smaak. Hij zal Zeeland vertegenwoordigen in de landelijke Week van de Smaak van 28 september tot 6 oktober.

Slager van Velzen Zeeuwse Held van de Smaak
Week van de Smaak

Van Velzen kreeg de meeste stemmen van de jury van de negen genomineerden. De jury roemt de slager om zijn innovatiekracht, maatschappelijk verantwoorde en lekkere producten en streekgebonden ambachtelijkheid. Hij maakt in het productieproces bijvoorbeeld gebruik van gezuiverd Oosterscheldewater, waardoor hij een zoutreductie van 40 procent behaald in zijn vleeswaren, meldt de Provinciale Zeeuwse Courant.

De verkiezing Held van de Smaak wordt georganiseerd door Stichting Lekker Regionaal Product in samenwerking met SVO Vakopleiding Food. Het thema was ambachtelijke worst en vleeswaren. De verkiezing is onderdeel van de Week van de Smaak. Met de titel ‘Held van de Smaak’ worden ambachtelijke producenten en verwerkers in het zonnetje gezet, die zich op een bijzondere manier inzetten voor de streek- en seizoensproducten.

De genomineerden waren:
Dhr. Brouwer, Slagerij Brouwer, Middelburg
Diana Blom, La Couronne, Philippine
Rob Heersma, Slagerij Heersma, Oostkapelle
Peter Mol, Limousinhoeve, Hoek
Willem van Riele, Vleescombinatie ZuidWest, Goes
Peter Tresonie , Slagerij Tresonie, Schoondijke
Rob van Velzen, Mer&Terre, Krabbendijke
Corine Verburg, Slagerij Verburg, Kortgene
Janus Wisse, Slagerij Wisse, Meliskerke

Reageer op dit artikel