nieuws

Marco van Strien op barbecue Binnenhof

Slagersnieuws

Het politieke jaar werd donderdag afgesloten met de traditionele parlementaire barbecue. Keurslager Marco van Strien mocht zijn winnende spare ribs presenteren.

Marco van Strien op barbecue Binnenhof
Minister Plasterk lijkt content met de spareribs van Marco van Strien.

Misschien was het de laatste parlementaire barbecue omdat de organiserende Productschappen Vee, Vlees en Eieren worden opgeheven.  Productschapvoorzitter Joop Atsma verklaarde echter dat de traditie hoe dan ook wordt voortgezet. Slager Marco van Strien uit ’s Gravenmoer was uitgenodigd omdat hij op 24 juni de Spareribs Trophy op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter Jeremy Vermolen had ontvangen. ‘Deze sparerib wint voor ons, want het is een prachtig slagersproduct. Het heeft een lekkere vleessmaak, de juiste garing en een passende marinade. Een eerlijk product en een perfect afgewerkte rib. Dit is de Kunst van de slager,’ aldus de jury.

Lees ook:
Marco van Strien wint Spare Ribs Trophy 2013

Reageer op dit artikel