nieuws

Groeiend aantal ‘flexitariërs’ in Duitsland

Slagersnieuws

De consumptie van vlees neemt in Duitsland de komende jaren af. Dat komt door de vergrijzing en doordat het aantal vegetariërs groeit, evenals het aantal ‘flexitariërs’ – mensen die wel vlees eten maar minder en bewuster.

Groeiend aantal ‘flexitariërs’ in Duitsland
ANP

Dat zijn de bevindingen van onderzoekers van de universiteiten van Hohenheim en Göttingen, na een enquête onder een dwarsdoorsnee van de bevolking, zo meldt Boerderij.nl.

Van de ondervraagden is 3,7 procent vegetariër. Dat aantal is niet gigantisch, maar wel twee keer zoveel als zeven jaar geleden. Daarnaast is 11,6 procent flexitariër en mikt 9,5 procent op minder vleesconsumptie.

Overigens geeft 13,5 procent van de ondervraagden aan meer vlees te zullen eten als het goedkoper zou zijn.

Volgens de onderzoekers duiden de uitkomsten erop dat de vleessector versterkt moet gaan inzetten op minder vlees van een hogere kwaliteit. Het aspect ‘gezondheid’ dient daarbij meer onder de aandacht te worden gebracht dan nu.

Reageer op dit artikel