nieuws

Alexander de Feijter Overijsselse Held van de Smaak 2013

Slagersnieuws

Alexander de Feijter (22) van Slagerij de Feijter uit Hengelo is benoemd tot de Overijsselse Held van de Smaak 2013. De jury is lovend over zijn Twentse Hausmacher. De Feijter gaat in september op voor de landelijk titel ‘Held van de Smaak’.

Alexander de Feijter Overijsselse Held van de Smaak 2013
Alexander de Feijter (22) is benoemd tot Overijsselse Held van de Smaak.

De Feijter is ontzettend blij met de titel ‘Overijsselse Held van de Smaak’. ‘Blijkbaar vallen onze ambachtelijke worsten in de smaak. En de jury was ook enthousiast over het verhaal erachter. We hebben alles zelf in de hand, van de bevruchting van onze eigen zeugen tot en met de verkoop van het vlees in onze eigen winkel’, zegt hij in Boerderij Vandaag.

Tijd

Alexander de Feijter is pas 22, noemt zichzelf dan ook nog lang niet volleerd en is daarom onlangs nog op werkbezoek geweest bij een slager in Italië. ‘Bij alle worsten, maar zeker bij salami, gaat het om de details, je moet er een fingerspitzengefühl voor hebben. Het allerbelangrijkste is tijd. Je krijg nooit een smakelijke worst als je haast hebt. Smaak heeft tijd nodig, aandacht.’

In september wordt bekend wie van de twaalf provinciale Helden van de Smaak de landelijke winnaar is.

Reageer op dit artikel