nieuws

MeatTech viert lustrum

Slagersnieuws

Het tweede lustrum van MeatTech werd donderdag 20 juni gevierd door de leden zelf acht het fornuis aan het werk te zetten.

MeatTech viert lustrum

Dat gebeurde bij Partyz.nl te Garderen, waar eigenaar Jan Dirk Zonnenberg een mooie kookworkshop voor de leden van MeatTech had georganiseerd. Zonnenberg, oud slager, nu cateraar en Big Green Egg-specialist, zette de deelnemers aan het werk met onder andere ‘het zieltje’, ofwel de longhaas van het rund. Het is een vergeten vleessoort. Overigens is er maar een beperk aanbod van; er zit er maar één in een koe. Veel slagers gebruiken het voor het gehakt. Maar MeatTech lid Jos Havekotte vertelde hoe dit stukje vlees in Frankrijk opgewaardeerd is en dat het erg lekker barbecuevlees is. ‘Het heeft een stoere smaak.’ Maar er was ook een ree binnengebracht, die werd aangesneden. En de leden rookten zalm op het hout van de whiskyvaten.

Gerard Smelt, met Philip Schippers en Paul Grimberg, de initiatiefnemers, zei dat het ‘mooi is dat we dit lustrum met MeatTech kunnen vieren. We maken er een culinair feestje van.’ Jammer was dat Paul Grimberg wegens ziekte het lustrumfeestje niet kon bijwonen.

Reageer op dit artikel