nieuws

Slagerij PLUS stapt over op duurzamer varkensvlees

Slagersnieuws

De ambachtelijke slagerijen van supermarktketen PLUS zijn in maart gestart met het volledig vervangen van het reguliere varkensvlees door varkensvlees dat voldoet aan het Beter Leven kenmerk 1-ster van de Dierenbescherming.

Slagerij PLUS stapt over op duurzamer varkensvlees
De slager van PLUS Van Leeuwen in Den Hoorn en varkensboer John Rooijakkers. Foto: PLUS

Het doel is dat alle 140 ambachtelijke slagers eind 2013 de overstap hebben gemaakt. De betrokken slagers leggen in een contract met de Dierenbescherming vast dat in hun slagerij uitsluitend wordt gewerkt met varkensvlees met 1 ster.

De supermarktketen heeft al meer soorten vlees met het kenmerk in de schappen liggen, zoals de Hollandse Beter Leven kip en het Hollands kalfsvlees. Ook het voorverpakte varkensvlees had al 1 ster. In 140 van de 259 PLUS supermarkten is een ambachtelijke slager te vinden.

Reageer op dit artikel