nieuws

Nederlandse Young Butchers weer Europees Kampioen

Slagersnieuws

Het Nederlandse team heeft voor de derde keer op rij de International Young Butchers’ Competition gewonnen. Ditmaal vond de wedstrijd plaats in Frankfurt, tijdens IFFA 2013. Het Nederlandse team bestond uit Tommy Kuijten en Jeroen Kroon.

Nederlandse Young Butchers weer Europees Kampioen

Naast de titel Europees Kampioen, behaalde Jeroen Kroon de eerste plaats in het persoonlijk klassement en Tommy Kuijten de derde plaats. Voorzitter Jean-Marie Oswald van de Internationale Butchers’ Confederation (IBC) roemt de geleverde prestaties van het tweetal. ‘Ik ben enorm trots op de geleverde prestaties waaruit het vakmanschap van deze jonge slagers blijkt. Bijzonder dat een land voor de derde keer op rij met elk jaar een ander team de Europese titel verovert.’

Onderdelen

Tijdens het kampioenschap werden de jongens op zes onderdelen getest. Zij moesten onder meer binnen een halfuur een stomp van een rund uitbenen. Ook moesten ze een varkensbuik zien om te toveren tot een delicatesse. Kuijten deed dat door er een cranberryrollade van te maken.

IYBC

De IYBC is de internationale vakwedstrijd voor slagers onder de 25 jaar. Dit jaar deden teams mee uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Nederland werd vertegenwoordigd door Tommy Kuijten en Jeroen Kroon, reservekandidaat was Joey Baan.

Reageer op dit artikel