nieuws

Meer slagers en bakkers naar Graaggedaan.nl

Slagersnieuws

Binnen twee jaar moeten vier- tot vijfhonderd verswinkels zijn aangesloten bij versplatform Graaggedaan.nl, zegt mede-eigenaar Menno Lambooy. ‘Samen staan ze sterker.

Meer slagers en bakkers naar Graaggedaan.nl

Graaggedaan.nl wil de zelfstandig ondernemers vooral meer weerstand geven door hen online met elkaar te verbinden. ‘Verswinkels hebben het traditioneel lastig, ook omdat supermarkten steeds meer macht krijgen’, zegt Lambooy tegen RetailNews. ‘Ze hebben ook niet altijd de kennis of tijd om online voor de dag te komen. En er zijn daarbij een hoop digibeten onder de eigenaren’, weet hij. ‘We willen hen ontzorgen en de drempel verlagen voor een eigen webshop.’

Stijgende lijn

Lambooy bedacht het concept drie jaar geleden met een vriend. Na een lange aanloop gaat het aantal aanmeldingen van verswinkels de laatste maanden pas echt hard. ‘Er zit duidelijk een stijgende lijn in.’ Dat komt vooral omdat de organisatie samenwerkingen zijn aangegaan met NBOV en Beko.

Bezorgen

‘Het oorspronkelijke idee was om mensen hun boodschappen vervolgens af te laten halen, maar na een pilot bleek dat er ook animo was om producten te bezorgen’, zegt Lambooy. Veel winkeliers hebben daarom tijdstippen opgegeven ‘wanneer zij best met hun busje willen bezorgen’. ‘Maar tachtig procent wordt nog altijd afgehaald.’

Nieuwe versie

Komende zomer gaat er een nieuwe versie van de website live. Dan komt er ook de mogelijkheid voor verswinkels uit de buurt om een versgroep te vormen, waarin de consument direct al zijn boodschappen kan doen. Tot slot kan hij binnenkort ook het assortiment bekijken en bestellen via de MyOrder-app van Rabobank.

Reageer op dit artikel