nieuws

Lotgering is Utrechtse Held van de Smaak

Slagersnieuws

Henk Lotgering, met slagerijen in Bunnik en Nieuwegein, is benoemd tot Held van de Smaak 2013 van de provincie Utrecht.

Lotgering is Utrechtse Held van de Smaak

Door gebruik te maken van apparatuur van deze tijd weet hij op efficiënte wijze constante kwaliteit te leveren met de smaak zoals vroeger. Maar ook voor nieuwe producten en innovaties is volop ruimte. Daarnaast besteedt hij veel aandacht aan het betrekken van consumenten en schoolkinderen bij de productie van ambachtelijke worst en vleeswaren. Zo kunnen kinderen zelf een worstje bereiden tijdens de Open Dagen die hij organiseert. De worstmakerij is het paradepaardje van het bedrijf.
Worst

De verkiezing van de Held van de Smaak richt zich dit jaar op het thema ‘ambachtelijke worst’. De organisatie was op zoek naar slagers, producenten en hun leveranciers (veehouders) die zich bijzonder inzetten en verdienstelijk hebben gemaakt voor het behoud en vernieuwing van het ambacht, bijzondere nieuwe producten maken of zich juist richten op traditionele streekspecialiteiten. Ook personen die zich verdienstelijk maken als ambassadeur voor de sector konden deelnemen aan de verkiezing. De kernwaarden van de Week van de Smaak: ambachtelijk, duurzaam (incl. dierenwelzijn), natuurzuiver en ‘van dichtbij’ waren hierbij richtinggevend.

Genomineerden

De genomineerden in de provincie Utrecht hadden elk hun sterke punten. Het was voor de jury dan ook geen eenvoudige taak een keuze te maken. De overige genomineerden waren:

– Paul van Trigt, docent, keurmeester en worstmaker uit Houten

– Gerard Zwetsloot, Scharrelslagerij Zwetsloot uit Kamerik

– Frans Kaijser, Vleesatelier/L’empereur boucherie francais uit Maartensdijk,

– Chris van Boeijen, Slagerij Chris van Boeijen uit Baarn.

De verkiezing vond plaats bij SVO in Houten.

Henk Lotgering zal Utrecht vertegenwoordigen bij de landelijke Held van de Smaak verkiezing die op 28 september in Venlo plaatsvindt. Venlo is de Hoofdstad van de Smaak 2013.

Reageer op dit artikel