nieuws

Finalisten Spare Ribs Trophy 2013 bekend

Slagersnieuws

De tien finalisten in de strijd op de Spare Ribs Trophy zijn bekend. De finalekeuring vindt plaats op 6 juni. De bekendmaking van de winnaar is op 24 juni tijdens het avondprogramma van het KNS Inspiratiecongres in theater het Spant! in Bussum.

Finalisten Spare Ribs Trophy 2013 bekend

Een nieuwe jury is dit jaar de uitdaging van het beoordelen aangegaan. Marco Jurriëns van Keurslagerij Horst, de winnaar van 2012, SVO-docent Rinus de Rijder en chef-kok Jeremy Vermolen, o.a. bekend van Rob’s grote tuinverbouwing op SBS6, vormden de kritische jury.

Op donderdag 16 mei vond de eerste keuring van de Spare Ribs Trophy, een wedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS), plaats. Met ruim 96 aanmeldingen en uiteindelijk 76 inzendingen was dit een hele kluif.  ‘Geen één is er hetzelfde’, zei juryvoorzitter Jeremy Vermolen. ‘Er zitten hele gangbare spareribs tussen, die worden gewaardeerd door een groot publiek. Maar helaas ook exemplaren die niet goed zijn, of slordig afgewerkt. Ik houd van een spareribsmaak alsof ze geroosterd zijn, maar probeer dat eens op een natuurlijke manier te evenaren. Voor mij hoeft de sparerib niet naar gekookte ham te smaken. De toppers van de keuring vielen op door de aandacht die eraan besteed was en een lekkere smaak, waarbij de marinade, de garing en het vlees perfect in balans waren.’De finalisten en de voorlopige tussenstand:

1             Keurslager Arnold Daals,Winterswijk

2             Keurslagerij Koen van Vugt,Drunen

3             Gildeslager Bert Zumbrink,Cothen

4             Slagerij Beerens,Eindhoven

5             Beerens Slagerij & Traiteur,Best

6             Slagerij W. van Tilburg & Zn,Sliedrecht

7             Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik,Leiden

8             Keurslagerij William Hermanussen,Overasselt

9             Gildeslager de Rooij,Berkel en Rodenrijs

10           Keurslagerij Marco van Strien,’s Gravenmoer

Reageer op dit artikel