nieuws

Young Butchers willen titel prolongeren

Slagersnieuws

De Nederlandse Young Butchers zijn volop in training voor de internationale competitie tijdens de IFFA in Frankfurt. Het is een race tegen de klok die Jeroen Kroon en Tommy Kuijten lopen, de wedstrijd is al op 3 en 4 mei.

Young Butchers willen titel prolongeren

De jonge, enthousiaste slagers hebben er toch vertrouwen in dat ze de Europese titel kunnen prolongeren. Voor Nederland zou dat de derde keer op rij zijn dat de titel in de wacht wordt gesleept. Afgelopen week werkten de jonge slagers in de vakschool in Wageningen het volledige wedstrijdprogramma af, onder de bezielende leiding van hun trainers en onder toeziend oog van pers en fotografen. Daarmee werd de werkelijkheid in Frankfurt enigszins nagebootst, maar daar is straks ook het deelnemersveld uit de andere Europese landen aanwezig (Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Engeland, Luxemburg), en natuurlijk de kritische vakjury.

Jeroen Kroon, Tommy Kuijten en reserve-kandidaat Joey Baan, die vorige week vanwege de Paasdrukte niet kon deelnemen aan de training, gaan hoge ogen gooien, denken ook hun trainers. ‘Die jongens zijn fantastisch’, aldus Gjalt Landman, beleidsmedewerker van SVO. ‘De puntjes moeten nog wel op de i, daarvoor zijn de trainingen ook bedoeld.’

Jeroen werkt bij slagerij Anton van der Pijl in Nieuwegein, Tommy bij slagerij Beerens in Eindhoven, en Joey bij Chateaubriand in Heemstede.

Een uitgebreid verslag in Vleesmagazine van april.

Reageer op dit artikel