nieuws

Werkstraffen voor illegale schapenslachters

Slagersnieuws

Drie mannen die illegaal schapen slachtten, zijn vrijdag door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot werkstraffen. De mannen doodden de beesten op islamitische wijze, zonder verdoving.

Werkstraffen voor illegale schapenslachters

Volgens de rechtbank is het op zich nog toegestaan in Nederland om schapen ritueel te slachten, maar dat moet dan wel gebeuren in een inrichting die daarvoor toestemming heeft gekregen. De veroordeelde mannen sneden de schapen de keel door op een boerderij in Espel in de Noordoostpolder. De 45-jarige boer kreeg een werkstraf van 240 uur opgelegd en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, omdat op zijn bedrijf ook van alles niet in orde was. Zo hadden veel van zijn schapen geen oormerk. Ook meldde hij dieren niet aan na de geboorte. Twee slachters van 42 en 56 jaar uit Urk moeten 120 uur werkstraf opknappen. De rechtbank verwijt het drietal dat ze de voedselveiligheid in gevaar hebben gebracht en dat ze de dieren onnodig veel leed hebben aangedaan.

Reageer op dit artikel