nieuws

Weidenaar ontwikkelt jubileumworst voor Poiesz Supermarkt

Slagersnieuws

Dit jaar bestaat Poiesz supermarkten negentig jaar. De worstmakers van familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum ontwikkelden een Poiesz-worst.

Weidenaar ontwikkelt jubileumworst voor Poiesz Supermarkt

De jubileumworst is een Friese droge worst, extra lang gerijpt is in de klimaatkasten van Weidenaar. ‘Het moest natuurlijk wel een Fries product worden van deze twee familiebedrijven uit Friesland. Maar wel net even anders dan onze eigen Friese droge worst. Uiteraard heb ik pake’s recept gebruikt. Wij roken deze worst ook met turf en eikenhout. Alleen het rijpingsproces is anders,’ aldus Lieuwe Weidenaar directeur familiebedrijf Weidenaar (foto). Op donderdag 4 april vullen Kees Poiesz, Marten van der Steeg (categoriemanager Poiesz) en Wini Weidenaar het schap met deze droge worst in de nieuwste winkel van Poiesz in Wolvega.

Reageer op dit artikel