nieuws

Vijftig slagers schrijven zich in voor Slager met Ster

Slagersnieuws

Voor de door Vleesmagazine geïnitieerde wedstrijd Slager met Ster hebben zich nu al vijftig slagers ingeschreven. Deze slagers dingen mee naar één, twee of drie sterren. Wilt u ook meedoen aan deze wedstrijd? Inschrijven kan nog tot en met eind april. Wees er dus snel bij.

Vijftig slagers schrijven zich in voor Slager met Ster

De wedstrijd is een voortzetting van Slagerij van het Jaar. Slager met Ster kent niet één winnaar, meerdere slagerijen kunnen drie, twee of één ster winnen. De uitvoering van de wedstrijd ligt in handen van het Nederlands Bakkerij Centrum, die al ervaring heeft met Bakker met Ster.

De wedstrijd

Slager met Ster bestaat uit verschillende onderdelen die verdeeld zijn over twee ronden. In de voorronde worden de deelnemende slagerswinkels beoordeeld door:
• de vakjury jureert door observatie en een interview met de eigenaar
• een onaangekondigde mysteryshopper én winkelbeoordeling observeren en doet een aankoop.

Bij het behalen van de nominatienorm in de voorronde volgt de nominatie voor één, twee of drie sterren. De slager is vrij om deel te nemen aan de finaleronde. Hierin vinden de volgende beoordelingen plaats:
• een juryteam van retaildeskundigen beoordeelt onaangekondigd de winkel en winkeluitstraling
• een ondernemersjury, bestaande uit genomineerde slagers (2 personen per onderneming), jureert aangekondigd een collega-genomineerde in een andere provincie, met begeleiding van het NBC.
• een consumentenbeoordeling
• het eindresultaat van de voorronde wordt in de beoordeling meegenomen.

Rapport

In een uitgebreid juryrapport, dat alle deelnemers ontvangen, staat beschreven op welke onderdelen de organisatie is beoordeeld en welke mogelijke verbeterpunten er zijn. Met de adviezen uit het rapport kunnen de deelnemers direct aan de slag.

Alleen slagers die zich onderscheiden door bijzondere prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid kunnen een één, twee of drie sterrenbeoordeling behalen.

Voor meer informatie én inschrijven zie: www.slagermetster.nl

Reageer op dit artikel