nieuws

Tijdelijk paardenvlees bij Slagerij van Donk

Slagersnieuws

Slagerij Van Donk in Weesp krijgt de laatste dagen zo veel vraag naar paardenvlees, dat Maarten van Donk heeft besloten zijn assortiment er tijdelijk mee uit te breiden.

Tijdelijk paardenvlees bij Slagerij van Donk

Volgens de slager zijn het vooral oudere klanten die komen voor een paardenbiefstuk of paardenlappen, aldus het Weesper Nieuws. ‘Zij hebben het vroeger gegeten en hebben door de huidige discussie weer zin gekregen in een stukje paardenvlees’, begrijpt Van Donk uit het relaas van zijn klanten. De jongere generatie blijft moeite houden met de kwestie. ‘Een groot deel van de kinderen zit op paardrijles, zij moeten er niet aan denken om paard te eten.’

Volgens Van Donk is er niets mis met paardenvlees: ‘Paardenbiefstuk is erg lekker. Veel malser en zoeter dan runderbiefstuk. Je moet alleen niet paardenvlees als rundvlees verkopen, dan voelen mensen zich bedonderd.’

Reageer op dit artikel