nieuws

Tableau vivant als kick-off Dag van de Slager

Slagersnieuws

Een tableau vivant van slagers vormt woensdag 10 april de officiële kick-off van de Dag van de Slager met als thema de ‘Kunst van de slager’. De Dag van de Slager vindt plaats op donderdag 18 april plaats bij meer dan 330 slagers in Nederland.

Tableau vivant als kick-off Dag van de Slager

Slagers vormen om 11.55 uur op woensdag 10 april op het Museumplein in Amsterdam een tableau vivant (levend schilderij – red.) om zo het slagersambacht in de spotlights te zetten en aandacht te vragen voor het belang van ambachtelijke beroepen voor onze economie. Ook wordt afgeteld naar de eerste Dag van de Slager die ruim een week later plaatsvindt. Op donderdag 18 april vindt dit evenement plaats.

De Dag van de Slager is in het leven geroepen om kinderen, jongeren en consumenten (hernieuwd) kennis te laten maken met de slagerij. Het thema van de dag is ‘de Kunst van de Slager’. Meer dan 330 slagers openen hun ‘atelier’ om jong en oud de kunst van de slager te laten zien. Meer informatie en deelnemende slagers: www.dagvandeslager.nl.

Reageer op dit artikel